Joomla anasayfada değişiklik yapmak

Joomla ile ilgili konuların paylaşıldığı forum

Joomla anasayfada değişiklik yapmak

Mesajgönderen kardelen » Prş Eyl 22, 2011 8:40 am

İyi Günler;
Benim sorunum web sayfamda; Joomla Şablon yöneticisi- position_1 konumuna bir tarih /saat bilgisi yerleştirmek istiyorum, istediğim formatı ve kodlarını buldum ama bu kodları yazmam gereken yer index.php mi yoksa index.html dosyası mı? Eger; İndex.php ise hiçbi değişiklik olmadı; Yok eger index.html ise burayı nasıl açacağım?
joomla 1.6 kullanıyorum.
kardelen

Re: Joomla anasayfada değişiklik yapmak

Mesajgönderen Marksman » Cum Eyl 23, 2011 11:13 pm

kardelen yazdı:İyi Günler;
Benim sorunum web sayfamda; Joomla Şablon yöneticisi- position_1 konumuna bir tarih /saat bilgisi yerleştirmek istiyorum, istediğim formatı ve kodlarını buldum ama bu kodları yazmam gereken yer index.php mi yoksa index.html dosyası mı? Eger; İndex.php ise hiçbi değişiklik olmadı; Yok eger index.html ise burayı nasıl açacağım?
joomla 1.6 kullanıyorum.

Sn. kardelen templates klasörü içinde kullandığınız şablona ait klasör ve dosyalar vardır. Kullandığınız şablonun klasörü içindeki index.php'yi düzenleyerek istediğiniz değişiklikleri yapabilirsiniz ancak css ve html bilmeniz gerekir. Kullandığınız şablonun dosyalarını ve eklemek istediğiniz saate ait kod veya dosyaları gönderirseniz yardımcı olmaya çalışırım.

İstediğiniz değişikliği bahsettiğim dosyayı değiştirmeye gerek kalmadan yapmanın daha kolay bir yolu büyük ihtimalle vardır ama Joomla hakkında ileri seviyede bilgi sahibi olmadığım için bu konuda kesin birşey söylemek istemiyorum. Joomla odaklı destek forumlarından yardım talep etmenizin daha faydalı olabileceğini bilmenizi isterim.
Kullanıcı avatarı
Marksman
Site Admin

Mesajgönderen kardelen » Pzt Eyl 26, 2011 9:02 am

istediğim formattaki saat / tarih modülünün kodu şöyle:
<strong> <?php echo JHTML::Date($this->date_field, "%d %B %Y %A"); ?></strong></div>

ayrıca şablonumda üstte yer alan yazı tipi, boyutu.. vs kaldırmak isityorum bunun için de internetten şöyle bir kod buldum ama index php de değil index html de yazmam gerekiyormuş :roll:

: Yazı tipi boyutu daha büyük.sıfırla.daha küçük yazısını kaldırmak
Öncelikle yazı stillerini görünmemesi için beez_20 klasörünün içinde bulunan index.php dosyasını açıyoruz.
Burada
<div id="fontsize"></div>
kodunu buluyoruz ve bu kodu
<div id="fontsize" style="display:none"></div>
şeklinde değiştirip kaydediyoruz.
Bu işlem gerçekleştirğinde yazı tipi boyutu ayarlama bölümü artık görünmeyecektir.

bütün bunları yaptımm ama hiç değişiklik olmadı bunu yapmam gerekiyor lütfen yardımmmmmm
ayrıca index.html nasıl açılıyor?
kardelen

Mesajgönderen Marksman » Sal Eki 04, 2011 10:14 pm

Biraz geç cevap yazdığım için kusura bakmayın.

Joomla'da index.html diye bir sayfa yok. Bunu her kim söyledi ise Joomla için söylememiş olsa gerek. Dreamweaver gibi html editör programlarıyla bir site hazırlamış olsaydınız anasayfaya saat eklemek için index.html'de değişiklik yapmanız gerekirdi. Ancak aynı şey Joomla için söz konusu değildir. Joomla'da kullandığınız temanın index.php dosyasını değiştirmeniz gerekir.

Joomla'da birden fazla tema yüklü olabilir. Joomla anasayfasına birşey eklemek için önce hangi temayı kullandığınızı bulmalı ve o tema dosyalarında değişiklik yapmalısınız. Örneğin Beez temasında anlatılanları yaptım ancak birşey değişmedi diye yazmışsınız. Eğer sitenizde beez teması kullanımda değilse yapılan değişikliklerin sitenizde görünmemesi normal.

Sitenizde yenitem isimli temanın kullanımda olduğunu varsayalım. Bu durumda anasayfaya birşey eklemek için:

Sitenizin dosyalarının bulunduğu sunucuya bağlanacaksınız.
Templates klasörünü açacaksınız
Yenitem klasörünü açacaksınız
Yenitem klasörü içindeki index.php dosyasını indireceksiniz.
index.php dosyasını html editör veya notepad ile açıp kod eklemek istediğiniz yere kodu yapıştıracaksınız (Html ve css bilmeniz gerekir)
index.php dosyasını aynı yere geri göndereceksiniz.

Sitenizin adresi, kullanıcı adı ve şifresi ile ftp adresi şifresi vb detayları özel mesaj ile atarsanız bu konuda yardımcı olabilirim.
Kullanıcı avatarı
Marksman
Site Admin

Mesajgönderen kardelen » Çrş Eki 05, 2011 7:25 am

Haftalardır yaptığım araştırmalar sonucunda buldum nihayet ;
Joomla' da Yazı tipi -Boyutu Görünmesini istemiyorsak bu şekilde ortadan kaldırabiliriz:
(İngilizce'den Çeviridir )
[color=#BF0040]Font boyutu için ekranın üst kısmındaki seçenekler Kaldır (- Daha büyük, küçük, sıfırla.)
a. Şablon dizine git Joomla kurulum dosyası 'şablonlar / düzenlemek Beez_20 / index.php '.
Aşağıdaki satırları kaldırın:
<Script type = "text / javascript" src = "/ templates / <? Php $ this-> baseurl? Echo> Beez_20 > </ script / javascript / md_stylechanger.js ">
...
var fontSizeTitle = '<php JText ::_(' TPL_BEEZ2_FONTSIZE?');?> ';
var büyük = '<php JText ::_(' TPL_BEEZ2_BIGGER?');?> ';
var reset = '<php JText ::_(' TPL_BEEZ2_RESET?');?> ';
var küçük = '<php JText ::_(' TPL_BEEZ2_SMALLER?');?> ';
var biggerTitle = '<php JText ::_(' TPL_BEEZ2_INCREASE_SIZE?');?> ';
var resetTitle = '<php JText ::_(' TPL_BEEZ2_REVERT_STYLES_TO_DEFAULT?');?> ';
var smallerTitle = '<php JText ::_(' TPL_BEEZ2_DECREASE_SIZE?');?> ';
Bu satırı değiştirin:
<div id="fontsize"> </ div>
TO:
<div id="fontsize" style="display:none"> </ div>