Jooma ve Ücretsiz Hosting

Joomla ile ilgili konuların paylaşıldığı forum

Jooma ve Ücretsiz Hosting

Mesajgönderen ekrem_murat » Cum Eyl 16, 2011 7:28 pm

arkadaşlar öncelikle tüm site sakinlerine ve yönetimine selamlarımı iletiyorum böyle faydalı bir site yaptıkları için sonsuz teşekkür ederim site yapımı ile ilgili neredeyse tüm aklıma takılan konuların cevabını buldum. Ama küçük bir sorunumu paylaşmak istiyorum.
sevgili dostlar joomla ile bedava hosting kullanarak bir site yapmaya karar verdim ve bu sitedeki tüm adımları tek tek takip ederek son aşamaya kadar geldim fakat joomla kurulumundaki veritabanı yapılandırması kısmında sürekli sunucuya bağlanılamıyor hatası alıyorum, awardspace/website manager/mySQL manager kısmından tam olarak anlatıldığı gibi veritabanı girişlerini başarıyla tamamladım ve buradan elde ettiğim DBhost, DB name ve DB user bilgilerini kullanarak joomlada veritabanı yapılandırma ayarlarını giriyorum ama bir türlü bağlanmıyor, bu arada filezilla ile dosya aktarımı yaparken yaklaşık 4 veya 5 tane dosyada hata verdi ama onları sildim bu şekilde dosya aktarımı tamamlandı. joomla veritabanı yapılandırma ayarlarındaki SUNUCU ADI, KULLANICI ADI, ŞİFRE VE VERİTABANI ADI kısımlarına ne yazmam gerekiyor tam olarak açıklayabilirseniz çok sevinirim değerli site yönetimi ve sakinlerine saygılar sunarım.
ekrem_murat

Re: Jooma ve Ücretsiz Hosting

Mesajgönderen Marksman » Cmt Eyl 17, 2011 12:25 am

Ücretsiz hostinglerde sunucu kaynaklı problemler sık sık yaşanabiliyor ve buna malesef sizin yapabileceğiniz bir şey yok. Büyük ihtimalle başka zaman denerseniz kurulumu sorunsuz yapacaksınız ancak veritabanı sorunu nedeniyle sitenizin bazen açılmadığını göreceksiniz. Bu nedenle SMF, phpBB ve Joomla gibi veritabanı kullanan sistemlerde ücretli hosting paketi kullanılmasını tavsiye ediyorum.

Ücretsiz hosting paketlerinde neden veritabanı hataları yaşandığını açıklayayım ki merak edenler varsa öğrenebilsinler.

Web hosting firmaları onlarca sunucu alıp hosting paketlerine bölerek satarlar. Örneğin bir bilgisayarı internete bağlayıp 100 adet web sitesi barındıracak şekilde uygun paketlere ayırarak satarlar. Çoğu müşteri satın aldığı paketi limitlerine kadar kullanmaz. Örneğin aldığım paket 500 gb web alanı ve 250 gb bandwidth kullanmama müsade etmesine rağmen, sadece 100 mb alan ve 25 gb bandwith kulllanabiliyorum. Özetlemem gerekirse satın aldığım paketin çok küçük bölümü sitemi yayınlamam için yeterli oluyor ve çoğu müşteri benimle aynı oranda aldığı paketi kullanıyor. Bu nedenle hosting firmalarında fazla miktarda kullanılmayan web alanı ve bandwith (trafik kotası diyelim) kalıyor. Firmalar kullanılmayan web alanı ve trafiği ücretsiz hosting adıyla dağıtarak hem reklamlarını yapıyorlar hem de internet kullanıcıları bedavaya sitelerini yayınlayabiliyorlar. Buraya kadar herşey iyi, güzel...

Diğer taraftan, bir sunucudaki site sayısı arttıkça, sunucudaki işlemci yetersiz kalıyor ve veritabanı düzgün çalışamıyor. Sonuçta veritabanı kullanan tüm sitelerde problemler başlıyor. Hosting firmaları, ücretli paket kullananların sitelerinde problemler oluşmasın diye, bedava hosting paketlerindeki sitelerin veritabanını kullanmasını engelliyor veya başka bir sunucudaki işlemciyi kullanmasını sağlıyor. (localhost yerine fdb1.awardspace.com yazdırmalarının nedenide budur) Tahmin ediyorumki bir sunucuda 100 site barınması gerekiyorsa ücretsiz hosting paketi verdikleri sunucularda yüzlerce site barındırıyorlar ve doğal olarak sistem bu yükü kaldırmadığından sürekli hata vermeye başlıyor.

Bugün ücretli hosting paketlerinde dahi işlemciyi yoran, işlemciye aşırı yüklenen sitelerin yayınlanmasına müsade edilmiyor. Bu siteler bir sunucuda sadece 4 veya 8 sitenin yayınlandığı VPS sunucularda veya sadece 1 sitenin yayınlandığı dedicated adı verilen sunucularda yayınlanabiliyor.

Dreamweaver ile hazırlanan siteler veritabanı ve php kullanmadığından sistemi yormaz. Dreamweaver ile yapacağınız bir siteyi ücretsiz hosting paketlerinde rahatlıkla yayınlayabilirsiniz. bedavasiteyapmak.com yayına awardspace'deki ücretsiz hosting paketinde başlamış ve 2-3 ay sorunsuz yayın yaptıktan sonra ücretli sunucuya taşınmıştı.
Kullanıcı avatarı
Marksman
Site Admin

Mesajgönderen ekrem_murat » Cmt Eyl 17, 2011 11:32 am

değerli arkadaşım verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim aslında bende ücretli hosting kullanma taraftarıyım fakat nasıl ve nereden edinebileceğime dair bir bilgim yok sizin siteniz aracılığı ile biraz karıştırdım kredi kartı ile satın almak gerekiyor açıkçası pek güvenemedim ücretli hosting ve domain satın alımı ile ilgili yardımcı olursanız çok sevinirim anladığım kadarı ile çok pahalı bir olay değil Türk Lirası ile 50-100 gibi bir rakama edinebilirim ..
ekrem_murat

Mesajgönderen Marksman » Sal Eyl 20, 2011 6:18 pm

ekrem_murat yazdı:değerli arkadaşım verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim aslında bende ücretli hosting kullanma taraftarıyım fakat nasıl ve nereden edinebileceğime dair bir bilgim yok sizin siteniz aracılığı ile biraz karıştırdım kredi kartı ile satın almak gerekiyor açıkçası pek güvenemedim ücretli hosting ve domain satın alımı ile ilgili yardımcı olursanız çok sevinirim anladığım kadarı ile çok pahalı bir olay değil Türk Lirası ile 50-100 gibi bir rakama edinebilirim ..

Ekrem bey ben ziyaretçilerime ve arkadaşlarıma Hostgator'dan alışveriş yapmalarını tavsiye ediyorum. Şimdiye kadar yerli ve yabancı birkaç hosting firması denedim ve en iyisinin Hostgator olduğunu düşünüyorum.

Hostgator'dan kredi kartınız ile güvenli bir şekilde alışveriş yapabilirsiniz. Çünkü hostgator 5 milyonun üzerinde alan adı barındıran internet devi olmuş bir firmadır. Barındırdığı alan adı sayısına oranla yıllık geliri yüzlerce milyon doları bulan bir firmadır. 3 yıldır Hostgator müşterisiyim ve hiçbir sorun yaşamadığım gibi bir sorun yaşayanıda görmedim.

Hostgator yavaş yavaş Türk kullanıcılarına yönelik değişiklikler yapmaya başladı. hostgator.com.tr'den alışverişinizi yapabilir, Türkçe yönetim paneli kullanabilir ve sorun yaşadığınızda Türkçe destek talep edebilirsiniz.

Hostgator'daki paketleri incelerseniz en mantıklı seçimin baby hosting paketi olduğunu görürsünüz. Alan ve kotaları sınırsızdır ve istediğiniz kadar siteyi sadece 1 pakette yayınlayabilirsiniz. Diğer paketler ya daha pahalı yada sadece 1 siteyi yayınlamaya müsade eder. Ayrıca paketi 12 aylık alırsanız daha ucuza mal olur. Alışverişinizi yaparken alan adı seçme sayfasında kupon kodu bölümüne cheap25percent yazarsanız alışverişinize %25 indirim uygulanır.
Kullanıcı avatarı
Marksman
Site Admin

Mesajgönderen carsi1452 » Pzt Kas 07, 2011 8:53 am

cok tesekkur ederim yardımlarınıs için ben herhalde ucretli host alıcam peki ucretli hostla beraber ucretsis domain alsam sıkıntı olurmu (not ; klavyemin son harfi bosuk) onun da bı caresi varmıdır acaba baska tuşa basınca o harf i basabileyim kısayol gibi ? ;)
carsi1452

Mesajgönderen Marksman » Pzt Kas 07, 2011 11:59 am

Ücretsiz domain kullanmanız problem olmaz ancak ben tavsiye etmiyorum. Hosting paketini alıp, firmanın verdiği alt alan adını (örn:siteniz.firmaadi.com şeklindeki adresi) kullanmanız daha mantıklı.
Kullanıcı avatarı
Marksman
Site Admin

Dön Joomla

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir