Şablonlardaki Resimlerin yerine başka resim ekleme

Dreamweaver ile ilgili konuların paylaşıldığı forum

Şablonlardaki Resimlerin yerine başka resim ekleme

Mesajgönderen guven21 » Cum Ağu 26, 2011 12:06 pm

İyi günler,
3 sorum var:
1- Sitenizde linklerini verdiğiniz Hazır şablonlardan 6.yı indirdim. (sizin kullandığınız) Baş tarafında değişebilen üç resim var. bu resimlerin yerine başka resim nasıl ekleyebilirim.
2- O resimlerle aynı boyutta olacak, banner tarzında yazıları (jpeg., gif.vs. olarak) nasıl hazırlayabilirim?
3- hazır şablonlarda bazı çizgiler var ve müdahale edilemiyor. sağa sola kaydırılamıyor. sayfanın orta alanını genişletmek butonları koyduğunuz yeri biraz daha sola çekmek, yukarıdaki 3 tane resim değişen alanı daraltmak istiyorum. Bu mümkün müdür? Nasıl?

Şimdiden Teşekkürler.
guven21

Re: Şablonlardaki Resimlerin yerine başka resim ekleme

Mesajgönderen Marksman » Cum Ağu 26, 2011 9:53 pm

1) Şablonlar içerisinde adı genellikle images olan ve şablon içerisinde kullanılan resimlerin bulunduğu bir klasör vardır. Bu klasör içindeki resimlere bakarak hangi resmin şablonda logo olarak kullanıldığını bulabilirsiniz. Bulduktan sonra yerine koymayı istediğiniz resme aynı ismi verip images klasörü içine koymalısınız. Örneğin bahsettiğiniz şablonda logo olarak kullanılan resimler şunlardır: templatemo_image_01, templatemo_image_02 ve templatemo_image_03. Logoyu değiştirmek için yeni resim dosyasına bu isimleri verip tekrar images klasörüne kopyalamalısınız. Eklemek istediğiniz resmin ebatları, logoda kullanılan resmin ebatlarıyla aynı olmalı.

2) Banner hazırlamak için genellikle PhotoShop programı kullanılır ama ben kullanımı kolay olduğu için Fireworks programını kullanıyorum. Fireworks ile ilgili dersleri siteme ekleyeceğim ama ne zaman ekleyebilirim bilmiyorum. Farklı kaynaklardan bu programları kullanmayı öğrenmenizi tavsiye ederim.

3) Bahsettiğiniz değişiklikleri yapamamanızın nedeni, şablonun CSS ile tasarlanmış olmasıdır. Bahsettiğiniz değişiklikleri yapabilmeniz için biraz CSS bilmelisiniz. CSS öğrenmesi zor bir şey değil ama sitemizde şimdilik CSS ile ilgili bilgi yok.

Eskiden siteler tablolar üzerine inşa edilirdi. Web standartları geliştikçe tabloların yerini CSS kodları aldı ve daha güzel siteler CSS sayesinde tasarlanabiliyor. Önceden yeni başlayanlar zorluk çekmesin diye sadece tabloların kullandığı şablonları siteme eklemiştim. Şimdi ise daha iyi, daha güzel şablonları kullanabilmeleri için CSS ile hazırlanmış şablonları siteme ekledim.
Kullanıcı avatarı
Marksman
Site Admin

Mesajgönderen SERBEY » Pzr Ağu 28, 2011 2:03 pm

Merhaba;
Öncelikle çok teşekkür ederim; Dreamweaver programı ile site yapımını gayet güzel anlatmışsınız ama bilgi düzeyim başlangıç olduğu için elbette kafamda binbirtürlü soru oluşuyor :)
Bunlardan bazıları konuyu açan arkadaşların yazdıklarıydı ;) onların cevabını aldım ama kafama takılan başka bir konu şablondaki o bahsedilen 3 resmi 4,5,6 yapmak mümkünmüdür? mümkünse nasıl? Yardımcı olursanız cok sevinirim...
SERBEY

Mesajgönderen Marksman » Pzr Ağu 28, 2011 11:51 pm

Elbette mümkündür ancak nasıl yapılır derseniz orasını bilmiyorum. Yapmayı bilseydim aynı şeyi anasayfada bulunan Dreamweaver, Joomla vb logosu içinde uygulardım :mrgreen: Script ile hazırlanmış birşey olduğundan benim kapasitemi aşıyor malesef :(
Kullanıcı avatarı
Marksman
Site Admin

Dön Dreamweaver

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir